Je bekijkt nu Amylnitriet: alles wat u moet weten over dit poppernitriet!

Amylnitriet: alles wat u moet weten over dit poppernitriet!

  • Berichtcategorie:Tips & trucs

‘Poppers’ is de verzameling die bestaat uit meerdere vluchtige, vloeibare, en lichte aroma’s. Poppers worden soms gebruikt voor medische doeleinden maar tegenwoordig worden ze meer en meer gebruikt voor het gevoel van euforie en de intense seksuele ervaring die deze poppers je kunnen geven. 

Zoals we je al vertelden is ‘Poppers’ de verzameling van een heleboel lichte aroma’s deze verzameling kunnen we in verschillende categorieën opdelen op basis van het nitriet waaruit de poppers opgebouwd is. Zo heb je: pentylnitriet, proplynitriet, en Amylnitriet. Aangezien deze poppers uit verschillende nitrieten opgebouwd zijn, kunnen ze andere effecten, andere risico’s en een ander gebruik hebben. Hieronder bespreken we de werking, de effecten en de risico’s van Amylnitriet!

Wat zijn Amylnitriet poppers?

Amyl is een vloeistof dat gekenmerkt wordt door zijn lichtgele kleur en typische geur. Amylnitriet werd vroeger vaak gebruikt voor medische doeleinden; om de slokdarm te kunnen ontspannen en zo onderzoek te vergemakkelijken, als tegengif bij een cynadevergiftiging en voor de behandeling van Angina pectoris. Tegenwoordig wordt Amyl echter bijna altijd recreatief gebruikt. Door poppers op basis van Amyl te inhaleren kun je immers een goede en korte roes, seksuele beleving en een gevoel van euforie ervaren.

Let op: Amylnitriet poppers worden gezien als de sterkste soort poppers, en worden daarom vaak afgeraden aan ‘beginners’.

Het effect van poppers op basis van Amylnitriet

Hierboven hebben we het al kort gehad over enkele effecten die je kunt ervaren als je Amylnitriet gebruikt. Dat is echter nog niet alles, hieronder bespreken we alle effecten van Amylnitriet poppers.

Meer zin in seks

Mensen die poppers inhaleren ervaren vaak een grotere lust en drang naar seks. Poppers kunnen dus gebruikt worden om een avondje nog romantischer te maken.

Spieren ontspannen zich

Wanneer mensen Amylnitriet poppers inhaleren gaan hun spieren ontspannen. Dat is niet alleen aangenaam maar ook zeer praktisch, zeker voor homoseksuele mannen. Ook de anale kringspier zal dan namelijk gaan ontspannen, waardoor anale penetratie  vergemakkelijkt wordt.

Zeg vaarwel tegen verlegen- en terughoudendheid

Nadat je Amylnitriet popper geïnhaleerd hebt, zal je (bijna)  geen last meer hebben van geremd gedrag of verlegenheid. Perfect voor een goed feestje dus!

Gevoel van euforie 

Last but not least geven poppers je gedurende een korte tijd een gevoel van euforie. Dit effect is vaak de reden waarom mensen poppers inhaleren.

De gevaren van Amylnitriet 

Helaas is er ook minder goed nieuws, poppers zoals Amylnitriet zijn nog steeds stoffen die met voorzichtigheid moeten worden gebruikt. Slecht of te veel gebruik van Amyl Nitriet poppers kunen dus gevaren en neveneffecten veroorzaken. 

Amylnitriet poppers: de bijwerkingen 

Sommige mensen ervaren ook bijwerkingen van poppers maar die zijn vaak niet meer dan wat hoofdpijn, duizeligheid of even een onscherp zicht. Hoe vaker je poppers gebruikt, hoe vaker deze bijwerkingen optreden. De bijwerkingen van amyl poppers vallen in de meeste gevallen dus goed mee.

Amylnitriet poppers: de gezondheidsrisico’s 

Oorspronkelijk werd Amylnitriet door zijn vaatverwijdende functie gebruikt bij hartfalen zoals de vernauwing van de kransslagader. Door de korte werking van amyl werd de chemische stof echter al snel enkel voor recreatief gebruik benuttigt. Amyl heef wel nog steeds een vaatverwijdende functie en daarom zijn ze gevaarlijk voor mensen met hart- en vaatproblemen.

Daarnaast kan er bij veelvuldig gebruik van Amylnitriet poppers een grote druk achter de oogballen van de fervente gebruiker ontstaan. En last but not least zijn gebruikers van poppers sneller geneigd om zonder protectie geslachtsgemeenschap te hebben.

Besluit: gebruik amylnitriet poppers met mate

We hebben de risico’s en gevaren van Amyl poppers nu overvloedig besproken, de meeste van deze gevaren en risico’s treden echter enkel op als je Amylnitriet poppers te veel gaat gebruiken. We raden je daarom aan om Amyl Poppers met mate te gebruiken, zo vermijd je heel wat risico’s en gevaren maar kun je toch genieten van de vele positieve effecten en voordelen die poppers je kunnen bieden.