poppers erectiestoornissen

Kunnen poppers helpen bij erectiestoornissen?

Heb je last van erectiestoornissen en ben je op zoek naar een oplossing? Door poppers te gebruiken, kun je van je erectiestoornissen afkomen.

Hoe krijg je een erectie?

De penis telt in totaal 3 zwellichamen, de corpora cavernosa, die talrijke bloedvaten bevatten. Twee van de corpora cavernosa zijn grotendeels verantwoordelijk voor een erectie bij een man. Deze lichamen kunnen grote hoeveelheden bloed opnemen. Ze voorzien de penis ook van bloed. Bij seksuele stimulatie worden er signalen naar de hersenen gestuurd, die de afscheiding van hormonen op gang brengen.

Een erectie ontstaat wanneer er bloed de penis instroomt. Veel mannen die lijden aan erectiestoornissen overwegen poppers als behandeling. Maar PDE-remmers (zoals sildenafil) worden ook vaak gebruikt wanneer mannen last hebben van erectiestoornissen. Poppers zijn geen drug. Ze zorgen bij gebruik voor opwinding en seksuele prikkeling bij mannen. Als je last hebt van erectiestoornissen, kunnen poppers dus goed van pas komen. Weet dan wel dat het gebruik van poppers in combinatie met PDE-remmers verboden is. Het gebruik van poppers in combinatie met PDE-remmers kan namelijk leiden tot sterke interacties, die ook ernstige bijwerkingen kunnen veroorzaken.

Erectiestoornissen en poppers – Hoe ontstaan erectiestoornissen?

Erectiestoornissen kunnen allerlei oorzaken hebben. Zowel lichamelijke als psychische problemen kunnen erectiestoornissen veroorzaken. De meest voorkomende lichamelijke oorzaken kunnen zijn:

 • Hart- en vaatziekten – hoge bloeddruk, hartinfarct, vasculaire afwijkingen in het genitale gebied
 • Stofwisselings- en orgaanziekten – diabetes mellitus, schildklieraandoeningen, nierfalen, leveraandoeningen
 • Ziekten van de hersenen en zenuwen – multiple sclerose, hernia, beroerte, dwarslaesie
 • Operaties aan het bekken, de genitaliën of de buik

Voordat je overweegt poppers in te zetten bij erectiestoornissen, moet je eerst de reden van je erectiestoornis achterhalen. Poppers zijn niet altijd geschikt voor erectiestoornissen. Ook kan het effect van poppers per gebruiker sterk verschillen.

Zoals al vermeld, kunnen psychologische problemen ook erectiestoornissen veroorzaken. Daarbij kan het gaan om problemen zoals:

 • Stress op het werk of in het dagelijks leven
 • Problemen of conflicten met de partner
 • Depressie
 • Faalangst of prestatiedruk
 • Angstgerelateerde aandoeningen
 • Traumatische seksuele ervaringen
 • Persoonlijkheidsstoornissen

Hoe kunnen poppers helpen bij erectiestoornissen?

Poppers zijn een natuurlijk vaatverwijdend middel dat de bloedtoevoer naar de penis kan helpen verbeteren. Ze kunnen ook bij erectiestoornissen een erectie bevorderen. Zo kunnen poppers bij erectiestoornissen helpen om de gebruiker seksueel meer opgewonden te maken. Het effect op dit vlak is zeer sterk na de consumptie van poppers.

Poppers zijn geen drug, al denken veel mensen van wel. Poppers is echter veel meer dan een populaire naam voor een drug. Poppers bevatten verschillende nitrietsoorten. Deze nitrieten moeten worden geïnhaleerd of ingeademd voor een optimaal effect. Over het algemeen kun je heel gemakkelijk een flinke roes krijgen van het gebruik van poppers. Poppers hebben een zeer goed effect op erectiestoornissen.

Het effect van poppers bij erectiestoornissen

In poppers zitten nitrieten (zoals amylnitriet) die ook verantwoordelijk zijn voor het effect van poppers. Het effect van deze nitrieten werd al in 1859 ontdekt. Daarvoor werden ze gebruikt om angina pectoris te behandelen. Men realiseerde zich echter al snel dat het gebruik van poppers de bloedtoevoer naar de penis verbeterde, wat ertoe leidde dat poppers uiteindelijk werden gebruikt tegen erectiestoornissen.

Steeds meer mannen kiezen ervoor om poppers te gebruiken. De effecten van poppers zijn ook erg populair in de homoscene. Om optimaal van de effecten van poppers te kunnen genieten, moet je ze inhaleren. Weet wel dat het effect van poppers slechts enkele seconden duurt, terwijl het gebruik van PDE-remmers enkele uren kan aanhouden. PDE-remmers hebben misschien een langer effect, maar gebruik ervan stimuleert je niet seksueel. Ze werken alleen bij seksuele stimulatie.

Poppers gebruiken om erectiestoornissen te behandelen – Waarop moet ik letten?

Als je poppers gebruikt, let er dan op dat je ze niet gebruikt in combinatie met PDE-remmers. Je moet ook alcohol vermijden tijdens het gebruik van poppers om optimaal van het effect van poppers te kunnen genieten. Dankzij poppers tegen erectiestoornissen kun je binnenkort genieten van een bevredigend seksleven.

Meer artikelen