Je bekijkt nu Poppers drinken: waarom is er een risico op overlijden?

Poppers drinken: waarom is er een risico op overlijden?

Er schuilt namelijk redelijk wat gevaar achter het drinken van poppers. Vandaar dat we bij deze graag even alles met je doornemen met betrekking tot deze gebruikswijze van de welbekende poppers.

Wat zijn poppers?

Poppers gebruik je als middelen om jezelf onder invloed te krijgen van de werkzame stof in poppers. Vooral met betrekking tot seks is het effect van de stoffen in poppers van toegevoegde waarde. (seks)

Poppers zijn een groep van inhalerende substanties, waarvan amyl nitriet de meest voorkomende is. Je gebruikt ze in principe recreatief. Deze stoffen veroorzaken een onmiddellijke rush van warme sensaties en een licht gevoel in de hoofd. Het effect is kortstondig.

De poppers ontspannen je spieren, waaronder die van de bloedvaten. Ze worden regelmatig gebruikt in sociale en seksuele situaties, voornamelijk omdat ze spieren ontspannen en je gevoeligheid voor pijn tijdelijk verminderen.

Waarom is poppers drinken gevaarlijk?

Poppers drinken, is hoe dan ook een slecht idee (niet zonder risico). Mensen gebruiken poppers dan ook niet om het te drinken. Dit heeft alles te maken met het feit dat dit gevaarlijk is. Op het moment dat je poppers namelijk drinkt, krijg je te maken met de volgende nadelige effecten:

  • Giftig bij inname: Poppers zijn ontworpen voor inhalatie en niet om te drinken. Wanneer je besluit om poppers te drinken, kun je te maken krijgen met ernstige vergiftigingsverschijnselen. Denk daarbij aan misselijkheid, braken, ademhalingsproblemen en zelfs een coma. De chemische samenstelling van poppers is zeer schadelijk voor je spijsverteringsorganen en kan zorgen voor ernstige interne schade, waaronder bloedingen in je spijsverteringskanaal.

  • Ernstige gezondheids risico’s: De chemische stoffen in poppers bij het inslikken enkele ernstige reacties veroorzaken. Een voorbeeld hiervan is een plotselinge en gevaarlijke daling van je bloeddruk. Het ligt dan voor de hand dat de persoon die poppers drinkt flauwvalt of hartproblemen krijgt. Dit komt bovenop het feit dat de giftige aard van de stof bij inslikken kan leiden tot acute vergiftiging.

  • Langdurige schade: Tot slot gaat het drinken van poppers leiden tot langdurige schade aan inwendige organen, waaronder de lever, nieren en de hersenen. Deze schade kan onomkeerbaar zijn en levenslange gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarnaast zorgt het mogelijk ook voor chronische problemen, zoals neurologische schade en een verhoogd risico op het ontwikkelen van kanker door de toxische aard van de chemische stoffen.

Met andere woorden; voorkom het drinken van poppers en kies er altijd voor om ze op de juiste manier te gebruiken!

Hoe poppers zonder risico gebruiken?

Of je poppers nu wilt gebruiken bij de seks of gewoon voor je eigen plezier, zorg ervoor dat je altijd voor de juiste gebruikswijze kiest. Aan de hand van het volgende stappenplan weet je zeker dat je op een veilige manier de werking en de bijbehorende effecten van poppers ervaart:

  1. Gebruik in een veilige omgeving: Zorg dat je in een veilige en comfortabele omgeving bent, bij voorkeur samen met iemand die je vertrouwt. Vermijd gebruik in situaties waarin je fysieke coördinatie belangrijk is, zoals tijdens het autorijden.
  2. Open de fles voorzichtig: Houd de fles poppers rechtop en open deze voorzichtig. Het is belangrijk dat je direct huidcontact met de vloeistof probeert te vermijden, aangezien dit mogelijk huidirritaties veroorzaakt.
  3. Inhaleren, niet drinken: Houd de geopende fles op een gepaste afstand van je neus en inhaleer de dampen. Drink de vloeistof nooit en breng het niet direct aan op je huid.
  4. Gebruik met mate: Begin met een kleine hoeveelheid om te zien hoe je lichaam reageert. Gebruik poppers niet in combinatie met erectiemiddelen zoals Viagra. Dit leidt namelijk in potentie tot gevaarlijke dalingen in je bloeddruk.

Wanneer je je altijd aan de voorschriften houdt en poppers alleen op de juiste manier gebruikt, is er niks aan de hand. Je bent dan in staat om optimaal te genieten van de voordelen van deze middelen, zonder je zorgen te hoeven maken over de negatieve effecten. Kies een van je favoriete opties, gebruik ze op een veilige wijze en ervaar binnen de kortste keren zelf hoe het voelt!