Je bekijkt nu Poppers in vliegtuigen:toegestaan of niet?

Poppers in vliegtuigen:toegestaan of niet?

  • Berichtcategorie:Tips & trucs

Als je van plan bent om naar landen als Cuba of Montreal te reizen, moet je op de hoogte zijn van de verschillende wetten en voorwaarden met betrekking tot het vervoer van poppers met het vliegtuig. Ook is het belangrijk om te weten of poppers zijn toegestaan in de bagage. In dit artikel geven we een antwoord op de vraag of je poppers mee mag nemen op het vliegtuig of dat je ze beter thuis kunt laten.

Voor passagiers is het vaak heel verleidelijk om dit magische flesje mee te nemen op vakantie. Maar het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende regels en voorwaarden inzake het vervoer van poppers in het vliegtuig. Je weet waarschijnlijk wel dat luchtvaartmaatschappijen heel streng zijn als het gaat om toegestane en verboden producten. Om voor de hand liggende veiligheidsredenen gelden er verschillende regels voor wat je mee mag nemen. Mag je dus nitrieten meenemen op een reis naar het buitenland?

Legaal poppers meenemen op het vliegtuig

Eerst en vooral moet je weten dat poppers brandbaar zijn en daarom niet zijn toegestaan in handbagage of in het ruim van vliegtuigen. Poppers en vliegtuigen gaan dus niet samen!

Popper in het vliegtuigruim: de meeste luchtvaartmaatschappijen staan het passagiers helaas niet toe poppers in het ruim mee te nemen.

Poppers zijn chemische producten zoals alle andere en de wet is hierover duidelijk. Ontvlambare en vloeibare producten in een vaste verpakking en voor persoonlijk gebruik zijn verboden. Als je poppers meeneemt op een vliegtuig, moet je ook rekening houden met de aansprakelijkheid en de voorwaarden die gelden op de betreffende luchthaven.

Sommige luchtvaartmaatschappijen staan toe dat bepaalde vloeistoffen in een enkele recipiënt worden vervoerd, maar nitrieten vallen niet onder deze toestemming.

Poppers en de wet

Net zoals wiet zijn poppers niet in alle landen legaal. Afhankelijk van het land kan het gebruik van dit product zelfs als illegaal worden beschouwd. In andere landen, zoals Israël en Canada, zijn poppers verboden. Voordat je besluit poppers mee te nemen op het vliegtuig, is het dus een goed idee inlichtingen in te winnen over het land waar je naartoe gaat. Check of het transport van poppers is toegestaan. Bekijk ook goed welke voorwaarden er precies gelden voor passagiers.

De veiligste manier om poppers op het vliegtuig mee te nemen

Kun je echt niet zonder poppers op vakantie, dan is er een heel eenvoudige oplossing. De online poppershop Euro Poppers Nederland verzendt poppers naar landen overal ter wereld.

We zijn gevestigd in Frankrijk en bezorgen onze poppers niet alleen in België en Nederland, maar ook in talloze andere landen overal ter wereld. In de Euro Poppers-shop kun je de poppers van jouw keuze eenvoudig online bestellen. Laat ze gewoon bezorgen in het land waar je bent. Je draagt geen enkele aansprakelijkheid.

Voor je beslist, lees je beter eerst de leveringskosten voor het land waar je je bestelling wilt laten bezorgen. Deze kosten kunnen per land namelijk behoorlijk verschillen. Als ook jij besluit poppers online te kopen, hoef je je nooit meer zorgen te maken over het meenemen van poppers op het vliegtuig.

Neem je poppers mee aan boord van een vliegtuig, dan doe je dat op eigen risico. Zeker omdat het flesje en de inhoud tijdens het vervoer beschadigd kunnen raken.