Je bekijkt nu Popperscocktail

Popperscocktail

  • Berichtcategorie:Tips & trucs

Cocktails om op te drinken, dat kennen we, maar cocktails om te inhaleren nog niet. En dat is nu net wat we voorstellen met onze popperscocktail.

Popperscocktail of Perriercocktail

Een popperscocktail mag je niet drinken, maar moet je inhaleren. We willen er ook aan herinneren dat het verboden is poppers te drinken. Dit is levensgevaarlijk en je loopt minimaal het risico op ernstige en onomkeerbare gezondheidsproblemen.

Een Perriercocktail is niet te vinden in de schappen van een kruidenierswinkel of in een bar. Je zult nooit een Perriercocktail vinden die te koop wordt aangeboden. Mocht dat wel het geval zijn, dan raden we je aan die niet te kopen. Een Perriercocktail is een zelfgemaakt drankje.

Popperscocktails zijn al ruim 10 jaar een begrip, maar ik heb ze pas in maart van dit jaar ontdekt, toen ze op een feestje op tafel stonden. Ik besloot erover te schrijven omdat ik dit drankje ontzettend heftig vond! Je krijgt er gegarandeerd een kick van, maar let op: het is niet zonder risico.

Recept voor een popperscocktail

Twee ijsblokjes, acht shotjes Perrier en veel poppers. Even roeren en het glas afsluiten met een schoteltje, bierglas of passend deksel. Daarna 30 tot 60 seconden wachten en klaar is kees.

Dit eenvoudige recept bevat goedkope ingrediënten, afhankelijk van het verdunningsmiddel van je keuze. Je kunt gebruikmaken van koolzuurhoudende dranken zoals cola of Fanta, spuitwater of zelfs cider of champagne.

Alle poppers kunnen worden verwerkt in dit aparte drankje. Afhankelijk van het nitriet dat je gebruikt, zal de cocktail een verschillend effect hebben. Bevatten de poppers amylnitriet, dan zal je cocktail behoorlijk heftig worden! Je kunt voor het recept ook propylnitriet, pentylnitriet of een nitrietenmengsel gebruiken. In onze online winkel vind je meer dan 100 verschillende poppers, gemaakt door ‘s werelds grootste merken.

Poppers gebruiken

De gebruikswijze is dezelfde als bij poppers. Neem het deksel weg en inhaleer de dampen via je neus. Haal diep adem en geniet van het versterkte effect van je poppers. Gebruik poppers niet zoals beginner, maar ga voor de cocktailmethode zoals meer ervaren gebruikers doen. Let er wel op dat je niet te diep inhaleert als je voor het eerst een popperscocktail uitprobeert.

Als de cocktail klaar is, spoel je de bodem van het glas met water en gooi je de rest van de cocktail in de prullenbak. Een tip: gooi de inhoud van het glas uit milieuoverwegingen niet door de gootsteen.

Lijst met ingrediënten en benodigdheden voor een popperscocktail

Ingrediënten

  • Spuitwater of champagne
  • Poppers van jouw keuze
  • 2 ijsblokjes. Die dienen echt een doel. Hun rol bestaat erin de cocktail af te koelen zodat de poppers niet opwarmen. Warme poppers verdampen en verliezen hun werking. Ze boeten in aan kwaliteit en kunnen na verloop van tijd gevaarlijk worden voor je gezondheid.

Benodigdheden

  • Glas dat dieper is dan het breed is

Plaats een schoteltje op de recipiënt om te voorkomen dat het mengsel na gebruik verdampt. Je kunt hiervoor ook iets anders gebruiken zoals een bierglas, tenzij het glas bijvoorbeeld al voorzien is van een rubberen deksel. Dat is natuurlijk ideaal!

Uitwerking van een popperscocktail

Toen ik voor het eerst een popperscocktail uitprobeerde, vormde Everest Premium Ultra Strong het hoofdingrediënt. Deze poppersvariant staat al bekend als de sterkste poppers ter wereld, maar het effect is nog meer uitgesproken wanneer hij wordt gecombineerd met Perrier. Hij is daarom veel te krachtig en alleen voor gevorderden geschikt.

Een popperscocktail zorgt ervoor dat het effect van poppers vertienvoudigd wordt. Je favoriete vloeistof overtreft zo haar mogelijkheden. Er treedt een snelle, bijna onmiddellijke roes op, die bovendien langer aanhoudt. Poppers zoals Everest Premium Ultra Strong veroorzaken zeer sterke warmteopwellingen die, wanneer ze afnemen, plaatsmaken voor een heerlijk ontspannend gevoel. Het aroma is tien keer sterker, dus het is belangrijk het dekseltje goed dicht te draaien als je met vrienden op stap bent. Poppers als deze zijn namelijk buitengewoon hevig.

Everest Premium Ultra Strong 15 ml

Everest Premium Ultra Strong 15 ml

Prijs:

17.90€

Lees meer

Als je het in plaats daarvan gebruikt om urenlang flink van bil te gaan, kan het een goed idee zijn. Sluit deuren en ramen en zet de cocktail een paar minuten op tafel met het deksel eraf. Na het voorspel doe je het deksel weer op het glas. De kamer zal volledig verzadigd zijn met lustopwekkende poppersdampen.

Bijwerkingen

Gebruik je te veel van deze duivelse cocktail, dan kunnen bijwerkingen optreden. Een koolzuurhoudende drank gemengd met poppers heeft namelijk een sterker effect. In grote doses veroorzaakt dit mengsel hoofdpijn.

De schadelijke effecten treden op bij overmatig gebruik. Ze zijn vergelijkbaar met die van poppers in het algemeen. Het verschil is dat de bijwerkingen van een popperscocktail in verhouding staan tot de sterkte van de cocktail zelf, d.w.z. dat ze veel erger zijn.

Tips & gezondheid

Een leuke ervaring, maar wel een die aanzienlijke risico’s met zich meebrengt, vooral voor je gezondheid. Vergeet dus niet dat deze praktijken slechts af en toe kunnen en zeker niet dagelijks.

Hier volgen enkele tips:

  • Overdrijf niet met dit soort gebruik.
  • Inhaleer niet verschillende keren in korte tijd. Maximaal twee inhalaties elke 30 minuten, afhankelijk van de oorspronkelijke sterkte van je poppers, is meer dan genoeg.
  • Inhaleer de cocktail niet met een inhalator of een gasmasker voor poppers.
  • Spoel de bodem van de container grondig af met koud water voordat je de inhoud weggooit.
  • Houd vuur, vlammen, aanstekers en ook lucifers uit de buurt van de recipiënt met de vloeistof.
  • De vloeistof niet opdrinken.
  • Poppers niet opdrinken.
  • Niet binnen het bereik van kinderen laten.
  • Voor beginners: gebruik je verstand.
  • Niet gebruiken als je ziek bent (verkouden of iets anders), want het verergert de ziekteverschijnselen.
  • Niet gebruiken als je lijdt aan hart- of luchtwegaandoeningen: neem geen risico’s.
  • Niet gebruiken als je snijwonden in je gezicht, neus of mond hebt. De dampen zullen de wonden nog meer irriteren.