Je bekijkt nu Hoe kun je brandwonden (dermatitis of schurft) door poppersgebruik voorkomen?

Hoe kun je brandwonden (dermatitis of schurft) door poppersgebruik voorkomen?

Het grootste nadeel van poppers is dat ze je neus of de slijmvliezen van je huid kunnen verbranden. De vloeistof in deze flesjes is irriterend en als je die op je huid morst, kan dat ernstige gevolgen hebben. Naast irritatie van neus en huid kunnen poppers ook gele korstjes veroorzaken, die niet gevaarlijk maar wel esthetisch ontsierend zijn. Deze korstjes worden ook wel dermatitis genoemd. Hoe kun je nu brandwonden door poppers voorkomen?

In dit artikel geven we je enkele tips om deze gele korstjes en brandwonden te voorkomen.

Lees ook: Hoe kunnen brandwonden door poppersgebruik worden genezen?

Als je flesje poppers al een hele tijd geleden is geopend, zal de vloeistof een andere kleur hebben en niet dezelfde uitwerking hebben als bij gebruik van verse vloeistof. Als je een vreemd voorwerp in je flesje ziet, aarzel dan niet en gooi alles in de dichtstbijzijnde vuilnisbak. Niet veel mensen weten dit, maar poppers van slechte kwaliteit vormen de belangrijkste oorzaak van brandwonden aan de neus. Bij verouderde poppers kunnen de dampen de neusbrug irriteren. Inhaleer dus altijd verse poppers: de werking is beter en de kans op verbranding kleiner.

Inhaleer het product binnen 3 tot 4 weken na opening van het flesje. Koop je favoriete aroma’s op een site met een goede reputatie om het risico op verbranding van je neus of huid en het risico op bijwerkingen te beperken. Draag zorg voor je gezondheid.

Poppers en hun nitrieten (amyl, pentyl of propyl) worden in Europa niet als een illegaal product beschouwd. Je vindt ze vooral online of in seksshops.

Nog een tip waaraan je misschien niet had gedacht

Zelfs als het flesje gesloten is, kan de bovenkant ervan soms bedekt zijn met nitrieten. Het is moeilijk vast te stellen of dit het geval is. Daarom raden we aan om de bovenkant van het flesje en de hals af te vegen met een doekje of een tissue om eventuele aanslag te verwijderen en te voorkomen dat je je verbrandt. Als je neus of huid dan in contact komt met de bovenkant van het flesje, hoef je je geen zorgen te maken en kun je zonder zorgen van je poppers genieten.

Hoe voorkom je brandwonden door poppers tijdens seks?

Als je houdt van acrobatische standjes tijdens de seks en ook poppers inhaleert, vormt dat geen enkel probleem! Maar er zijn wel een paar voorzorgsmaatregelen waarmee je rekening moet houden.

Las een onderbreking in tijdens het inhaleren om het risico op verbranding en korstvorming te verminderen. We weten dat die pauzes moeilijk kunnen vallen, maar de volgende inhalatie zal des te beter voelen. Geniet er dus van!

We raden ook aan het flesje poppers buiten handbereik te houden, zodat het niet op je neus, mond of een ander lichaamsdeel terechtkomt. Las even een pauze in om te knuffelen en te kussen en om de poppers met je partner te delen. Deze aroma’s hebben uiteenlopende uitwerkingen, waaronder het wegvallen van remmingen, euforie en een verhoogde hartslag. Vergeet niet veilig te vrijen en een condoom te gebruiken.

Hoe voorkom je brandwonden op feestjes?

Als je van feestjes houdt of veel mensen om je heen hebt, kan dit een risicofactor vormen. Iemand kan tegen je aan duwen of te dicht bij je dansen en de poppers die je op het punt stond te inhaleren, kunnen je avond flink verpesten als ze je neus of zelfs je ogen verbranden.

Laten we eerlijk zijn: gele korstjes zijn nooit een voordeel als het erom gaat contact met anderen te leggen. Daarom hebben we bij Euro Poppers een paar tips die je misschien nuttig vindt:

  • De veiligste oplossing is om jezelf en je poppers uit de buurt van de dansvloer te houden. Zo bescherm je jezelf en anderen. Het zou toch zonde zijn om je flesje Amsterdam te morsen op een voorbijganger…

Koop flesjes met een veiligheidsdop, zoals Pig Juice. Wat is een veiligheidsdop? Het is een systeem waarmee je je poppers veilig kunt bewaren en dat voorkomt dat het flesje onverwacht opengaat. Je moet de dop indrukken en draaien om het flesje te openen, zoals bij bepaalde geneesmiddelen. Je huid zal je er dankbaar voor zijn. Bovendien loop je niet het risico dat je poppers op iemand anders of op jezelf morst.

  • Onze laatste tip: vorm een trechter met je vingers. Door je flesje nitrieten zo vast te houden, creëer je een veilige afstand tussen je neus en de vloeistof. Toch kan iemand je dan nog duwen en kun je zo vloeistof op je vingers krijgen. Misschien krijg je dan huiduitslag, maar je vermijdt in ieder geval dat de vloeistof in je ogen of neus of zelfs op je hele gezicht terechtkomt.

Dit waren onze tips om brandwonden en korstvorming door het gebruik van poppers te voorkomen. Euro Poppers hoopt dat je op een veilige manier van poppers zult genieten.