FRENCH DAYS: 30% KORTING OP ALLES!

De verschillende nitrieten in poppers

 

Verschillende popperstypes

 

Misschien wist je het niet, maar er bestaat meer dan één type poppers. Wat gewoonlijk poppers genoemd wordt, is eigenlijk een stof die behoort tot de alkylnitrieten. Er bestaan verschillende soorten poppers. Het verschil tussen deze nitrieten ligt in de werking na het inhaleren ervan. De nitrieten kunnen meer of minder krachtig zijn en hun werking langer of korter.

De verschillende nitriettypes zijn:

  • Amylnitriet
  • Pentylnitriet
  • Propylnitriet


Tenslotte is er nog butylnitriet, dat in Frankrijk en in sommige landen verboden is. Meer informatie vind je op Alles over Poppers.

 

Amylnitriet

 

Amylnitriet vormt de basis voor klassieke poppers. Dit type was hot in de jaren zeventig. Het is ook een van de krachtigste poppers die momenteel verkrijgbaar zijn. Amylnitriet heeft een zeer uitgesproken geur bij het inhaleren en wordt meestal gebruikt door connaisseurs.

De werking van amylnitriet houdt langer aan dan die van andere poppers, maar de roes komt geleidelijk. Kiezen voor amylnitriet betekent kiezen voor een euforische en ontremmende werking! Ideaal voor feestjes, want de aroma's die vrijkomen uit het kleine toverflesje zijn stimulerend.

Opgelet: In tegenstelling tot Frankrijk, waar ze vrij verkrijgbaar zijn, zijn poppers op basis van amylnitriet in sommige landen illegaal.

Enkele bekende poppersmerken op basis van amylnitriet: Everest, Jolt, Tiger, Jungle Juice.

 

  amynitriet

 

Pentylnitriet

 

Pentylnitrieten zijn de bekendste en meest verkochte producten op de poppersmarkt. Ze staan namelijk bekend als de krachtigste poppers, met een onmiddellijk intredende roes en zeer sterke euforische werking. Wij bevelen ze aan voor kenners en voor wie ze tijdens de seks wil gebruiken. Een andere prettige eigenschap van pentylnitriet is dat het veel langzamer verdampt dan andere poppers (ongeveer half zo snel), zodat je even kunt pauzeren bij het inhaleren.

Enkele bekende poppersmerken op basis van pentylnitriet: Jungle Juice, Amsterdam Black Label, Jungle Juice Black Label, Blue Boy.

 

pentylnitriet 

  

Propylnitriet

 

Propylnitriet is nu volkomen legaal, maar was lange tijd verboden. Het werd beschouwd als de sterkste soort poppers op de markt, maar was illegaal wegens gebrek aan informatie over de gezondheidseffecten op lange termijn. Geen enkele studie kon echter de schadelijkheid van dit nitriet aantonen en het verbod werd opgeheven.

Het was ook het oorspronkelijke nitriet in poppers, die in het midden van de jaren tachtig gedemocratiseerd werden.

Enkele bekende poppersmerken op basis van propylnitriet: Everest Enjoy it!, Pig Juice, Iron Horse.

 

propylnitriet

    

Butylnitriet

 

Voor velen zijn deze poppers het meest doeltreffende product om lichaamsopeningen te verwijden. Zij zorgen ook voor een beter en langduriger orgasme tijdens de seks. Zoals je wel begrijpt, worden ze vaak gebruikt voor in-time gebruik. Maar voorzichtig: butylnitriet is een krachtig product dat alleen gebruikt mag worden door kenners of mensen die al verschillende soorten poppers verschillende keren uitgeprobeerd hebben.

Tegenwoordig (en dit sinds januari 2017) is de verkoop van butylnitriet verboden in Frankrijk en de hele Europese Unie.

  

Meer weten over poppers

  

Wil je graag meer te weten komen, dan kun je de volgende artikels raadplegen op Euro Poppers Nederland: