10% korting op eerste bestelling met de code: WEL10

Tot 30% korting hier

GRATIS LEVERING VANAF €50 - Meer informatie

UPS-levering nu beschikbaar

Onze klanten zeggen Goed
4/5 Gebaseerd op 41 reviews

De verschillende nitrieten in poppers

 

Verschillende popperstypes

 

Misschien wist je het niet, maar er bestaat meer dan één type poppers. Wat gewoonlijk poppers genoemd wordt, is eigenlijk een stof die behoort tot de alkylnitrieten. Er bestaan verschillende soorten poppers. Het verschil tussen deze nitrieten ligt in de werking na het inhaleren ervan. De nitrieten kunnen meer of minder krachtig zijn en hun werking langer of korter.

De verschillende nitriettypes zijn:

 • Amylnitriet
 • Pentylnitriet
 • Propylnitriet


Tenslotte is er nog butylnitriet, dat in Frankrijk en in sommige landen verboden is. Meer informatie vind je op Effecten van Poppers.

 

Amylnitriet

 

Amylnitriet vormt de basis voor klassieke poppers. Dit type was hot in de jaren zeventig. Het is ook een van de krachtigste poppers die momenteel verkrijgbaar zijn. Amylnitriet heeft een zeer uitgesproken geur bij het inhaleren en wordt meestal gebruikt door connaisseurs.

De werking van amylnitriet houdt langer aan dan die van andere poppers, maar de roes komt geleidelijk. Kiezen voor amylnitriet betekent kiezen voor een euforische en ontremmende werking! Ideaal voor feestjes, want de aroma's die vrijkomen uit het kleine toverflesje zijn stimulerend.

Opgelet: In tegenstelling tot Frankrijk, waar ze vrij verkrijgbaar zijn, zijn poppers op basis van amylnitriet in sommige landen illegaal.

Enkele bekende poppersmerken op basis van amylnitriet: Everest, Jolt, Tiger, Jungle Juice.

 

  amynitriet

 

Pentylnitriet

 

Pentylnitrieten zijn de bekendste en meest verkochte producten op de poppersmarkt. Ze staan namelijk bekend als de krachtigste poppers, met een onmiddellijk intredende roes en zeer sterke euforische werking. Wij bevelen ze aan voor kenners en voor wie ze tijdens de seks wil gebruiken. Een andere prettige eigenschap van pentylnitriet is dat het veel langzamer verdampt dan andere poppers (ongeveer half zo snel), zodat je even kunt pauzeren bij het inhaleren.

Enkele bekende poppersmerken op basis van pentylnitriet: Jungle Juice, Amsterdam Black Label, Jungle Juice Black Label, Blue Boy.

 

pentylnitriet 

  

Propylnitriet

 

Propylnitriet is nu volkomen legaal, maar was lange tijd verboden. Het werd beschouwd als de sterkste soort poppers op de markt, maar was illegaal wegens gebrek aan informatie over de gezondheidseffecten op lange termijn. Geen enkele studie kon echter de schadelijkheid van dit nitriet aantonen en het verbod werd opgeheven.

Het was ook het oorspronkelijke nitriet in poppers, die in het midden van de jaren tachtig gedemocratiseerd werden.

Enkele bekende poppersmerken op basis van propylnitriet: Everest Enjoy it!, Pig Juice, Iron Horse.

 

propylnitriet

    

Butylnitriet

 

Voor velen zijn deze poppers het meest doeltreffende product om lichaamsopeningen te verwijden. Zij zorgen ook voor een beter en langduriger orgasme tijdens de seks. Zoals je wel begrijpt, worden ze vaak gebruikt voor in-time gebruik. Maar voorzichtig: butylnitriet is een krachtig product dat alleen gebruikt mag worden door kenners of mensen die al verschillende soorten poppers verschillende keren uitgeprobeerd hebben.

Tegenwoordig (en dit sinds januari 2017) is de verkoop van butylnitriet verboden in Frankrijk en de hele Europese Unie.

 

Zijn poppers gevaarlijk voor je gezondheid?

 

Het Franse Observatoire des Drogues et des Tendances addictives (OFDT) verwacht dat het gebruik van poppers in 2022 is toegenomen, vooral onder jongeren. De gezondheidsrisico's die gepaard gaan met het gebruik van dit middel zijn echter niet uit te sluiten. De uitwerking ervan op het lichaam kan ongewenste bijwerkingen en ongemakken veroorzaken, zoals:

 • Hoofdpijn
 • Allergische reacties
 • Huidproblemen
 • Licht gevoel in het hoofd
 • Diarree
 • Duizeligheid
 • Rusteloosheid
 • Slaperigheid
 • Angst
 • Depressie
 • Verwarring

Om schadelijke gevolgen bij gebruik van dit euforiserende product te beperken, is het vooral belangrijk om poppers met mate te gebruiken. Een te hoge dosering en regelmatig gebruik kunnen een enorm gezondheidsrisico vormen. Bovendien is het gebruik van poppers tijdens een medische behandeling of lichamelijke inspanning niet aan te raden om het risico op complicaties te beperken, gezien de mogelijke bijwerkingen. Zoals met elke euforiserende stof is het gebruik ervan ook verboden tijdens het autorijden, vooral als je dit beroepsmatig doet.

Voorts is het noodzakelijk om voorzichtig om te springen met het flesje en de dop. Zorg ervoor dat de oplossing niet ingeslikt wordt en in de ogen terechtkomt.

Ook is het belangrijk je voorraad op een veilige plek te bewaren en je middelen te bestellen bij een betrouwbare distributeur of groothandel.

 

Waar kan ik amylnitrietpoppers vinden?

 

Poppers met amylnitriet zijn uitstekende vaatverwijders. Het gebruik ervan zorgt voor verwijding van de bloedvaten en ontspanning van de spieren. Het verlaagt ook de hartslag. Verschillende online winkels en groothandels verkopen deze euforiserende stof. Er is echter ook een grote keuze te vinden op euro-poppers.nl. De prijzen variëren van €8 tot €50. De prijs in kwestie varieert afhankelijk van de hoeveelheid product in een flesje, het aroma, het aantal beschikbare producten (pack of flesje), het merk en de intensiteit van de effecten.

De bekendste producten op basis van amylnitriet zijn Everest Premium, Iron Fist, Super Rush Black, Snif Nourf Poppers, Amsterdam LGBT XXX voor lesbiennes, homo's, transgenders en biseksuelen, Amyl Titanium, Amsterdam Strong Poppers, Amsterdam Poppers New Formula, Rush Gold, Super Rush Black Label, Déjà Vu en Pig Black. Deze middelen zijn verkrijgbaar in kleine (10 of 15 ml) en grote (24 of 30 ml) formaten.

 

Meer weten over poppers

  

Wil je graag meer te weten komen, dan kun je de volgende artikels raadplegen op Euro Poppers Nederland: